Haavan hoito ja ihon hyvinvointi

Tuotekuvaus

Activon® Tube on100-prosenttista Manuka-lääkehunajaa. Sillä on luotettava antibakteerisen vaikutuksen taso, jota ei ole havaittu muilla hunajalaaduilla. Antibakteeristen ominaisuuksiensa lisäksi tämä haavantäyttöaine hyödyttää potilaita monin tavoin: sen osmoottinen vaikutus poistaa haavasta kuollutta kudosta, vähentää hajua ja ylläpitää kosteaa paranemisympäristöä.

Lataa pakkausseloste tästä.

TeippiVEX® on tehokas ja kivuton laastarinpoistaja laastareiden ja liimasiteiden poistoon.

TeippiVEX® on suunniteltu irrottamaan kaikentyyppisiä siteitä, kuten laastareita, teippejä, liimasiteitä ja avannesidoksia helposti ja kivuttomasti.

Se irrottaa siteen vaurioittamatta haava-aluetta ja edistää näin sen paranemista. TeippiVEX® on suihke, minkä ansiosta sen käyttö on helppoa ja se vaikuttaa muutamassa sekunnissa.

TeippiVEX® on CE-merkitty lääkinnällinen laite

Valmistaja Archy Medical B.V.

HaavaVEX® voide sisältää patentoidulla SCX-teknologialla vakautettua hopeaa sekä ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa.  Voide muodostaa tehokkaan suojan mikrobeja vastaan ja edistää kudoksen luonnollista uusiutumista, mikä nopeuttaa haavojen paranemista.

 • Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa. 
 • Dimetikoni muodostaa tehokkaan suojakalvon. 
 • Patentoidun SCX-yhdistelmän (hopeaioneilla ja klooriheksidiinillä funktionalisoitu piidioksidi) antimikrobiset ominaisuudet muodostavat suojan ulkoisia mikrobeja vastaan.

HaavaVEX® voidetta voi käyttää pienten vammojen, viiltohaavojen, lievien palovammojen ja hiertymien tai haavaumien ja makuuhaavojen hoitamiseen. 

KOOSTUMUS: Aqua, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Steareth-2, Steareth-21, Cetearyl alcohol, Glycerin, Panthenol, Sweat Almond Oil, Butyrospermum Parkii, SCX (Silicon Dioxide functionalized with Silver ions and Chlorexhidine), Dimethicone, Aloe Barbadensis Leaf juice, Sodium Hyaluronate Olea Europaea Fruit Oil, L-Lysine, L-Proline, L-Leucine, Glycine, Hydrogenated Phosphatidylcholine, Caprylic/Capric Triglicerides, Ethanol, Squalane, Ceramide NP.

PAKKAUS: 15 ml 

Käyttö raskauden ja imetyksen aikana on suositeltavaa tehdä lääkärin valvonnassa.

HaavaVEX®-haavavoide on lääkinnällinen laite CE1370 

Valmistaja PAVIA FARMACEUTICI s.r.l.

HaavaVEX® haavasuihke sisältää patentoidulla SCX-teknologialla vakautettua hopeaa sekä ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa.  

Haavasuihke muodostaa suojaavan kalvon mikrobeja vastaan, mikä nopeuttaa haavan paranemista. Suojakalvo koostuu kaoliinista ja hyaluronihaposta: 

 • kaoliini imee haavan ylimääräisen eritteen
 • hyaluronihappo kosteuttaa ihoa
 • patentoidun SCX-yhdistelmän (hopeaioneilla ja klooriheksidiinillä funktionalisoitu piidioksidi) antimikrobisten ominaisuuksien ansiosta kaoliinin ja hyaluronihapon muodostama este torjuu ulkoisia mikrobeja, mikä parantaa haavan suojausta ja nopeuttaa sen paranemista.

Suihketta voidaan käyttää haavojen, haavaumien, hiertymien, lievien palovammojen ja erittävien ihovaurioiden, vaippaihottuman, hien aiheuttaman ihon vettymisen sekä pinnallisten vammojen hoitamiseen. 

KOOSTUMUS: SCX (Silica Dioxide functionalized with Silver Ions and Chlorhexidine), Kaolin, Silica, Sodium Hyaluronate. Ponneaine: butane-propane mixture

PAKKAUS: 125 ml 

Käyttö raskauden ja imetyksen aikana on suositeltavaa tehdä lääkärin valvonnassa.

HaavaVEX®-haavasuihke on lääkinnällinen laite CE1370

Valmistaja PAVIA FARMACEUTICI s.r.l.

HaavaVEX® VET haavasuihke sisältää patentoidulla SCX-teknologialla vakautettua hopeaa sekä ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa.

Haavasuihke muodostaa suojaavan kalvon mikrobeja vastaan, mikä nopeuttaa haavan paranemista. Suojakalvo koostuu kaoliinista ja hyaluronihaposta:

 • kaoliini imee haavan ylimääräisen eritteen
 • hyaluronihappo kosteuttaa ihoa
 • patentoidun SCX-yhdistelmän (hopeaioneilla ja klooriheksidiinillä funktionalisoitu piidioksidi) antimikrobisten ominaisuuksien ansiosta kaoliinin ja hyaluronihapon muodostama este torjuu ulkoisia mikrobeja, mikä parantaa haavan suojausta ja nopeuttaa sen paranemista.

HaavaVEX® VET haavasuihketta voidaan käyttää sopii kaikille eläimille:
• Leikkaushaavat
• Hankaumat
• Traumaattiset vammat
• Erittävät ihovauriot
• Painehaavat

Käyttöohjeet
• Puhdista ja kuivaa iho huolellisesti
• Ravista tuotetta hyvin ennen käyttöä
• Suihkuta ohut kerros tuotetta ainoastaan haava-alueelle 10 cm:n etäisyydeltä
• Peitä haava nuolemisen estämiseksi
• Annostele kerran päivässä

Haava tulee tarkistaa joka päivä tulehduksen merkkien varalta; näitä ovat punoitus, turvotus, lisääntyvä kipu, eritteet. Mikäli kotona hoidettu haava paranee huonosti, kannattaa haavaa käydä näyttämässä eläinlääkärillä.

KOOSTUMUS: SCX (Silica Dioxide functionalized with Silver Ions and Chlorhexidine), Kaolin, Silica, Sodium Hyaluronate. Ponneaine: butane-propane mixture

PAKKAUS: 125 ml

Valmistaja: PAVIA FARMACEUTICI s.r.l.

Manuka Fill® haavahunaja sisältää 100-prosenttista uusiseelantilaista manukahunajaa.

Manuka Fill® on puhdistettua, huolellisesti testattua ja sterilisoitua, jonka vuoksi se sopii hyvin haavanhoitoon. Voide auttaa ylläpitämään kosteaa haavanparanemisympäristöä, joka myötävaikuttaa haavan nopeaa paranemista. Manuka Fill® -haavahunajan korkea sokeripitoisuus luo haavaan osmoottisen vaikutuksen, joka nopeuttaa nekroottisen kudoksen hajoamista ja vähentää hajun muodostumista.

Manuka Fill® ehkäisee bakteerien kasvua ja sillä on antibakteerinen sekä tulehdusta ehkäisevä vaikutus. Voidetta voidaan myös käyttää hunajasidosten tai tavallisten haavasidosten kanssa.

Manuka Fill® haavahunajaa käytetään vaikeasti paraneviin haavoihin kuten säärihaavat, painehaavat, ensimmäisen ja toisen asteen palovammat, leikkaushaavat, traumahaavat, syvät haavat, diabeetikon haavat sekä ihonottokohdat. Käy yhtä hyvin myös pienempiin tavanomaisempiin haavoihin, hiertymiin ja hankaumiin.

KOOSTUMUS: 100-prosenttista uusiseelantilaista Leptospermum scoparium -manukahunajaa.

PAKKAUS: 14,2 g ja 42,5 g

Manuka Fill® haavahunaja on lääkinnällinen laite CE 0459

Valmistaja Links Medical Products, Inc

ArpiVEX® on läpinäkyvä silikonigeeli, joka vähentää arpien muodostumista ja häivyttää palovammojen, aknen, leikkausten, vammojen ja ihotulehdusten aiheuttamia arpia. ArpiVEX® geeliä voidaan käyttää sekä uusiin että vanhoihin arpiin. ArpiVEX® -geelin käyttäminen tekee arvista tasaisempia, pehmeämpiä, joustavampia ja huomaamattomampia. ArpiVEX® myös vähentää ihon punoitusta, tummumista, paksuuntumista ja kutinaa sekä lievittää myös arpien kipua.

Geeli vähentää arpien muodostumista ja hillitsee hypertrofisten arpien ja keloidien syntymistä, esimerkiksi palovammojen, aknen, leikkausten, vammojen ja ihotulehdusten seurauksena. Geelillä voidaan hoitaa myös kohollaan olevia arpia. Geeliä voidaan käyttää sekä uusiin että vanhoihin arpiin. Arpigeelin käyttäminen tekee arvista tasaisempia, pehmeämpiä, joustavampia ja huomaamattomampia. Arpigeeli myös vähentää ihon punoitusta, tummumista, paksuuntumista ja kutinaa. Geeli lievittää myös arpien kipua. Mitä aikaisemmin arpea hoidetaan arpigeelillä, sitä todennäköisemmin arvesta ei tule pysyvää.

KOOSTUMUS: syklopentasiloksaani, sykloheksasiloksaani, dimetikoni.

PAKKAUS: 19 grammaa 

ArpiVEX® arpigeeli CE merkitty lääkinnällinen laite.

Valmistaja Peters Krizman AG

Siltape on pehmeä silikoniteippi, joka vähentää arven liiallista muodostumista ja parantaa niiden ulkonäköä.

Siltape on käytännöllisessä rei’itetyssä rullassa, jonka rei’itykset 5 cm: n välein helpottavat teipin katkaisua ilman saksia. Silikoninauhaa voidaan käyttää kaikissa tilanteissa, joissa käytetään tavallista haavateippiä. Se on erinomaista kuivalle, hauraalle ja herkälle iholle. Atraumaattinen silikoni suojaa ihoa ja teippi on helppo nostaa ja kiinnittää uudelleen tarvittaessa.  Silikoniteippi voi vähentää arven liiallista muodostumista ja parantaa niiden ulkonäköä.

Käyttöalueita:

 • Arpien ja herkän esimerkiksi kortisonihoitoa saaneen ihon hoito 
 • Pienten kirurgisten toimenpiteiden peitto
 • Avanteen ja anturien kiinnitys
 • Nenän suojana uniapnea-laitteen (CPAP) kanssa

Pakkauskoot: 2 cm x 3 m ja 4 cm x 1,5 m

Siltape on CE merkitty lääkinnällinen laite

Valmistaja Brightwake Ltd

Wound Away on ihohalkeamille ja pienille haavaumille tarkoitettu haavalakka, jonka avulla voidaan vähentää haavan aiheuttamaa kipua ja nopeuttaa paranemista. Wound Away muodostaa haavaa tai halkeamaa suojaavan kalvon, joka vähentää ulkoista ärsytystä, estää haavan avautumista uudelleen, vähentää kipua ja edistää paranemista.

Wound Away sopii myös diabeetikoille pienten ihohalkeamien hoitoon. Valmiste sisältää antioksidanttista E-vitamiinia, joka edistää ihon uusiutumista sekä ihoa pehmentävää risiiniöljyä, joka tekee suojaavasta kalvosta elastisen.

Käyttö:

Levitä haavalakkaa pakkauksessa olevalla lastalla hoidettavalle alueelle niin, että haava peittyy kokonaan. Anna kuivua muutaman sekunnin ajan. Toista käsittely 2-3 kertaa päivässä kunnes haava on täysin parantunut. Ei avohaavaan.

AINESOSAT: 

Tocopheryl acetate, hydroxypropyl cellulose, ethyl acetate, nitrocellulose, isopropyl alcohol, castor oi, alcohol denat

Terveydenhuollon laite

PAKKAUS: 7 ml pullo

Tubeskin Tuubiside on putkimainen side, joka on valmistettu AEGIS polymeeritekniikkaan perustuvasta antibakteerisesta ja elastisesta materiaalista. Tubeskin tuubiside käyttää puristusta ja tukea suojaamaan ja auttamaan palautumista rasituksesta, helpottamaan turvotusta ja suojaamaan haavoja ja ruhjeita. Materiaalin sisään pysyvästi sidottu antimikrobinen este suojaa bakteereja, sieniä ja hajuja vastaan. 

Tubeskin Tuubisiteen käyttöaiheita:

 • Kompressio akuutteihin vammoihin turvotuksen vähentämiseksi 
 • Tuki loukkaantuneille raajoille ja nivelille 
 • Kiinnittää haavasidoksia ja suojaa haavakohtia bakteereilta
 • Väliaikainen helpotus suonikohjuihin liittyviin väsyneisiin, kipeisiin raajoihin

Tubeskin voidaan leikata sopivaan kokoon, mikä vähentää hukkaa ja varmistaa hyvän istuvuuden mihin tahansa raajaan. 

Tuubin pituus leikkaamattomana on 70 cm.

Yhden kerroksen kompressio on 15mmHg.

Kompressiota kannattaa voimistaa asettamalla side kaksin kerroin.

MATERIAALI: 80 % puuvillaa, 15 % kumia, 5 % polyamidia. Sisältää luonnonkumilateksia.

Tubeskin on CE merkitty lääkinnällinen laite

Valmistaja United Pacific Industries Pty Ltd

Hyvävointi.fi Käsidesi
Etanolipohjainen WHO:n reseptin mukainen koostumus.
Käyttö: Annostele käsille ja hiero kunnes etanoli on haihtunut.
 
Pakkauskoko: 500 ml
Sisältö: ethanol 75%, aqua, glyserol, hydrogen peroxide. pH 8
Valmistettu Suomessa
Vain ulkoiseen käyttöön.
Varoitus: Helposti syttyvä neste ja höyry. Ärsyttää voimakkaasti silmiä. Säilytä lasten ulottumattomissa. Suojaa lämmöltä, kuumiltapinnoilta, kipinöiltä, avotulelta ja muilta sytytyslähteiltä. Tupakointi kielletty. Säilytä tiiviisti suljettuna.
JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan.