Movicol

Movicol on ummetuksen hoitoon käytettävä jauhe annospusseissa aikuisille, nuorille ja vanhuksille. Sen vaikuttava aine on makrogoli (Polyetyleeniglykoli) 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. Movicol kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön ja sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. Movicol toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa. Valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille eikä pitkäaikaiseen käyttöön ilman lääkärin määräystä.

Annostelu

Avaa annospussi, kaada sen sisältö lasiin ja lisää puoli lasillista vettä (noin 125 ml). Sekoita kunnes jauhe on liuennut ja juo liuos

AINESOSAT: makrogoli 3350, natriumkloridi, natriumvetykarbonaatti (natriumbikarbonaatti), kaliumkloridi, lime ja sitruuna –aromia sekä makeutusaineena asesulfaamikaliumia.

PAKKAUSKOOT:

8 annospussia

20 annospussia

50 annospussia

100 annospussia

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

Movicol Plain on ummetuksen hoitoon käytettävä neutraalinmakuinen jauhe (oraaliliuosta varten) aikuisille, nuorille ja vanhuksille. Sen vaikuttava aine on makrogoli 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. Movicol Plain kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön ja sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. Valmiste toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa. Valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille eikä pitkäaikaiseen käyttöön ilman lääkärin määräystä.

Annostelu

Avaa annospussi, kaada sen sisältö lasiin ja lisää puoli lasillista vettä (noin 125 ml). Sekoita kunnes jauhe on liuennut ja juo liuos.

AINESOSAT:

makrogoli, natriumvetykarbonaatti, natriumkloridi, kaliumkloridi

PAKKAUSKOOT: 30 ja 100 annospussia

Lääke

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

Movicol Junior Plain on ummetuslääke lapsille jotka kärsivät lyhyt- tai pitkäaikaisesta ummetuksesta. MOVICOL ® Junior Plain –ummetuslääke tukee lapsen suolen luonnollista toimintaa.

Ummetuksen hoitoon tarvitaan nestettä, joka ei rasita elimistöä ja joka kosteuttaa kuivan ulosteen.

Annostelu

Movicol Junior Plain -valmisteen annos vaihtelee lapsen iän ja hoitovasteen mukaan

Aloitusannos 2 – 6-vuotiaille lapsille on 1 annospussi päivässä

Aloitusannos 7 – 11-vuotiaille lapsille on 2 annospussia päivässä

AINESOSAT:

makrogoli  3350, natriumkloridi, natriumvetykarbonaatti, kaliumkloridi. Movicol  Junior  Plain  ei sisällä  väri-, maku- eikä makeutusaineita.  Gluteeniton ja laktoositon.

PAKKAUSKOOT:  30 annospussia

Lääke

www.movicoljunior.fi

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

Movicol Chocolate on ummetuksen hoitoon käytettävä jauhe annospusseissa. Sen vaikuttava aine on makrogoli 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. Movicol Chocolate kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön. Sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. Movicol Chocolate toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa.


Käyttö ja annostus

Ummetuksen hoitoon:
Ota annospussillinen 1-3 kertaa vuorokaudessa, ummetuksen vaikeusasteesta riippuen. Ummetuksen hoito valmisteella kestää yleensä noin 2 viikkoa.

Ulostetukkeuman (koprostaasi) hoito:
Ulostetukkeuman hoitoon tarvittava päiväannos on 8 annospussia, jotka tulisi nauttia 6 tunnin kuluessa. Hoitoa voidaan tarvittaessa jatkaa 3 päivän ajan.

Valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille eikä pitkäaikaiseen käyttöön ilman lääkärin määräystä.

AINESOSAT: makrogoli, natriumvetykarbonaatti, natriumkloridi, kaliumkloridi

Movicol Chocolate  sisältää lisäksi  suklaa-aromia sekä makeutusaineena asesulfaamikaliumia.

PAKKAUSKOKO: 30 annospussia

Lääke

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

MOVICOL® READY TO TAKE

MOVICOL® Ready to Take on ummetuksen hoitoon käytettävä annosliuospussi. Sen vaikuttava aine on makrogoli (Polyetyleeniglykoli) 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. MOVICOL® kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön ja sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. MOVICOL® toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa. Valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille eikä pitkäaikaiseen käyttöön ilman lääkärin määräystä.
Annostelu:
Tämä lääke voidaan ottaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, joko ruuan kanssa tai erikseen. Juo MOVICOL® Ready to Take suoraan annospussista. Sitä ei tarvitse laimentaa vedellä. Hyvän terveydentilan sekä suoliston hyvinvoinnin takia on suositeltavaa juoda riittävä määrä nesteitä (yleensä 2-2,5 litraa päivässä).
Ummetuksen hoito:
Annos MOVICOL® Ready to Take -valmistetta on yksi 25 ml annospussi. Ota annospussillinen 1-3 kertaa vuorokaudessa, hoitovasteesta riippuen. MOVICOL® Ready to Take -hoito kestää yleensä noin 2 viikkoa
Ulostetukkeuma:
Ennen kuin otat MOVICOL® Ready to Take -valmistetta ulostetukkeuman hoitoon, on ensin varmistettava, että sinulla on kyseinen vaiva. Ulostetukkeuman hoitoon tarvittava päiväannos on 8 annospussia, jotka tulisi nauttia 6 tunnin kuluessa. Jos sinulla on sydänoireita, älä ota MOVICOL® Ready to Take -valmistetta enemmän kuin kaksi annospussia tunnin kuluessa. On suositeltavaa juoda ylimääräinen litra nesteitä päivässä, mikäli sinulla on vaikea ummetus (ulostetukkeuma). MOVICOL® Ready to Take -hoitoa voidaan tarvittaessa jatkaa 3 päivän ajan.

Erityisesti huomioitavaa, jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi. Yleiset haittavaikutukset, MOVICOL® aiheuttaa hyvin harvoin haittavaikutuksia. Harvinaisempia haittavaikutuksia mainittu pakkausselosteessa. Raskaus ja imetys; Jos olet raskaana tai imetät, kysy lääkäriltäsi neuvoa ennen kuin käytät MOVICOL®i.

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.