PLENVU®

-valmiste on tarkoitettu aikuisten suolen tyhjentämiseen ennen toimenpiteitä, jotka vaativat tyhjää suolta. PLENVU® tyhjentää suolen aiheuttamalla ripulin.  PLENVU®n sisältö on kolmessa erillisessä annospussissa. Ensimmäinen annos on yhdessä annospussissa ja toinen annos on kahdessa annospussissa, A ja B.

PLENVU®-valmiste on tarkoitettu aikuisten suolen tyhjentämiseen ennen toimenpiteitä, jotka vaativat tyhjää suolta. PLENVU® tyhjentää suolen aiheuttamalla ripulin.  PLENVU®n sisältö on kolmessa erillisessä annospussissa. Ensimmäinen annos on yhdessä annospussissa ja toinen annos on kahdessa annospussissa, A ja B.

Käyttö ja annostus

Hoitokuuri koostuu kahdesta erillisestä erilaisesta 500 ml:n PLENVU®-annoksesta. Kummankin annoksen kanssa täytyy ottaa lisäksi vähintään 500 ml kirkasta nestettä, joka voi olla vettä, kirkasta lientä, hedelmämehua ilman hedelmälihaa, virvoitusjuomia, teetä ja/tai kahvia ilman maitoa. Lisäksi on hyvä juoda runsaasti kirkkaita nesteitä koko tyhjennyksen ajan (n. 2 L).  Ensimmäinen annos on mangon makuinen ja toinen hedelmätuoremehun makuinen.

Tämä hoitokuuri voidaan ottaa joko kahden tai yhden päivän annosteluaikataululla. Tarkemmat annostus- ja käyttöohjeet toimenpideyksiköstäsi tai apteekista.

Muuta huomioitavaa

Kiinteää ravintoa ei tulisi nauttia hoitokuurin aloituksen ja toimenpiteen välisenä aikana. 

PLENVU® -valmistetta ei suositella käytettäväksi alle 18-vuotiaille.

Suun kautta otettavat muut lääkevalmisteet (esim. suun kautta otettavat ehkäisytabletit) voivat huuhtoutua maha-suolikanavan läpi imeytymättä, jos ne otetaan tunnin sisällä suolen huuhtelusta PLENVU® -valmisteella.

Ei ole olemassa tietoja PLENVU®n käytöstä raskauden tai imetyksen aikana, joten sen käyttöä ei siksi suositella. Sitä täytyisi käyttää vain, jos lääkärin mielestä sen käyttö on välttämätöntä. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Lue pakkausselosteesta lääkkeen yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden kanssa sekä haittavaikutuksista.

Vaikuttavat aineet: Makrogoli 3350, natriumaskorbaatti, vedetön natriumsulfaatti, askorbiinihappo, natriumkloridi ja kaliumkloridi.

Lue lisää kolonoskopiasta!

Lisätietoja: www.plenvu.fi