Akupainanta

Akupainanta on keino vaikuttaa hermopisteitä painamalla muualla kehossa oleviin jännitteisiin. Säännöllinen refleksiopisteen akupainanta lievittää yleensä muutaman päivän painelun jälkeen kyseisen heijastepisteen kiputilaa. Akupainan avulla voit saada lääkkeettömän avun niin matkapahoinvointiin kun erilaisiin kiputiloihin esimerkiksi selässä, niskassa tai pään alueella.

Stabilic akupainantapohjalliset ovat patentoitu itsehoitomenetelmä, joka on kehitetty perinteisten hoitotekniikoiden pohjalta. Jokaista kehon osaa vastaa jalkapohjassa tietty piste, jota stimuloimalla saadaan rentouttava vaikutus. Stabilic akupainantapohjalliset on suunniteltu lievittämään kipua stimuloimalla jalkapohjan refleksiopisteitä.

Tuote sisältää pohjalliset kummallekin jalalle sekä rasterit, jotka voidaan kiinnittää pohjalliseen kivuntunteen mukaisiin kohtiin.

Käyttöohjeet:

Valitse kengän kokoasi vastaava pohjallinen ja leikkaa tarvittaessa vielä pohjallinen oikeaan kokoon käyttäen omaa pohjallista mallina tai käyttäen apuna pohjallisessa olevia leikkausviivoja.

Etsi hoidettavan alueen piste käyttäen apuna pakkauksessa olevaa refleksialuekarttaa tai kipupistetaulukkoa. Kiinnitä rasterit pohjalliseen kirjain- ja numeroyhdistelmin merkitylle puolelle taulukon osoittamaan kohtaan. Tämä varmistaa, että hoitomatriisimerkinnät pysyvät näkyvissä ja suojassa jalan alla.

Voit käyttää 2-4:ää rasteria kerrallaan. On suositeltavaa aloittaa pohjallisten käyttö 1-4 tunnin käyttöjaksoissa. Hoitotulosten saavuttamiseksi voi pohjallisia joutua käyttämään useana päivänä tai useampana käyttökertana vuorokaudessa. Stabilic akupainantapohjalliset toimivat aktiivisena hoitona kävellessä ja istuessa.

Jos pohjalliset likaantuvat, pese ne käsin miedolla saippuavedellä. Tasokuivaus. Käytä aina sukkia, kun käytät Stabilic akupainantapohjallisia.

Älä käytä Stabilicia jos olet raskaana tai jalkojen ihossa on ihottumaan tai haavaumia. Ole varovainen Stabilicin käytössä, jos sinulla on diabetes tai heikentynyt tunto jalkapohjissa.

Kivun hoito akupainannalla

Vyöhyketerapeuttien mukaan ihmiskehon eri osille on jalkapohjissa tarkat reflektiopisteet, joita hieromalla tai akupainamalla kipu lievittyy. Akupainannan kivunhoidolle on olemassa erilaisia fysiologisia selityksiä. Sen uskotaan mm. rentouttavan lihaksia, lisäävän verenkiertoa, poistavan kuona-aineita sekä erittävän endorfiineja. Todisteita akupainantaan perustuvasta terapiamuodosta on löydetty egyptiläisestä toteemista vuodelta 2330 ekr. Myös Intiassa ja Kiinassa tällä terapiamuodolla on tuhansia vuosia vanhat perinteet. Länsimaissa tätä hoitomuotoa alkoi tutkia William Hope Fitzgeral, kun hän toi sen Yhdysvaltoihin 1917. Kivun hoitoa akupainannalla voi tehdä helposti kuka tahansa painelemalla jalkapohjia vyöhyketerapia kartan mukaisesti.

Akupainantapohjalliset migreenikivun oireiden hoitoon

Stabilic akupainantapohjalliset perustuvat vyöhyketerapiaan ja tarjoavat mahdollisuuden yksilölliseen akupainantahoitoon, jossa kipupotilas voi itse muokata pohjalliset omaa kipua lievittäväksi. Pohjallisten muokkaus tapahtuu siirtämällä hoitorasteria pohjallisen ohjeistettuun kipua vastaavaan reflektiokohtaan. Itselleen muokattua pohjallista tulee käyttää vähintään kolme tuntia päivässä ja vähintään viikon ajan. Tehokas hoitojakso kestää 2-3 viikkoa.

Pakkauksen sisältö:

 • 2 pohjallista kirjain-numerokoodein
 • Hoitorasterit 10 kpl, kolme korkeutta
 • Käyttöohjeet

Lisätietoja: Stabilic

Stabilic on suomalainen keksintö ja se on valmistettu Suomessa.

Sea-Band-rannekkeet lievittävät pahoinvointia lääkkeettömästi ja ilman sivuvaikutuksia. Vaikutus perustuu ranteessa sijaitsevan P6-akupisteen (Nei-Kuan) painantaan.

Sea-Band-rannekkeet auttavat tutkitusti matka- ja raskauspahoinvointiin. Myös leikkauksen ja kemoterapian jälkeistä pahoinvointia voidaan hoitaa Sea-Band-rannekkeilla.

KESTÄVÄT JA PESTÄVÄT

Sea-Band-rannekkeet on valmistettu joustavasta neuloksesta ja niiden sisäpuolella on muovinen nasta, jonka avulla painanta kohdistetaan oikeaan paikkaan.

 • Rannekkeet tulee asettaa molempiin ranteisiin vaikutuksen saamiseksi.
 • Rannekkeita voi käyttää ennakoivasti tai pahoinvoinnin jo alettua.
 • Rannekkeita voi käyttää aina tarvittaessa tai pitää jatkuvasti.
 • Poista rannekkeet, jos huomaat ranteissasi turvotusta.
 • Voidaan pestä vedellä ja miedolla pesuaineella.

SEA-BAND-RANNEKKEIDEN ASETTAMINEN

 • Aseta kolme keskimmäistä sormeasi ranteesi sisäpuolelle, niin että reunimmainen on ranteen taitteessa. P6 (Nei Kuan) on etusormesi alla, kahden jänteen välissä.
 • Aseta rannekkeen nasta P6-pisteeseen.
 • Tee sama toiselle ranteelle.

SEA-BAND-RANNEKKEET AIKUISILLE JA LAPSILLE

Saatavilla kahdessa koossa ja useissa eri väreissä.

Askelterapia.fi verkkokaupasta sekä apteekista ja luontaistuotekaupasta.

http://www.sea-band.com/fi/