Vatsan hyvinvointi

Ruoansulatuskanava on monimutkainen systeemi. Ruokamassa kulkee suolistossa eteenpäin muun muassa lihassupistusten ja refleksien voimin, ja hermoradat kuljettavat viestejä suoliston ja aivojen välillä. Suolen toimintaan ja oireiluun vaikuttaa monet asiat. Vatsa reagoi elintapoihimme ja ruokavalintoihimme, toisilla herkemmin kuin toisilla. Vatsavaivat ovat suomalaisten yleisimpiä vaivoja.

Gelsectan on tarkoitettu suoliston normaalin toiminnan palauttamiseen, kun oireet johtuvat ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS), suolistoyliherkkyydestä tai lääkkeiden käyttämisestä. Gelsectan lievittää ripulia, vatsakipua, vatsan alueen jännittyneisyyttä, turvotusta ja ilmavaivoja. Gelsectan suojaa suolen limakalvoa ja lisää hyödyllisten bifidobakteerien määrää suolistossa.

Annostelu:

Ota oireiden vakavuuden mukaan 1-2 kapselia nesteen kanssa kahdesti vuorokaudessa (aamulla ennen aamiaista ja illalla ennen illallista) 2-4 viikon ajan. Hoitoa voidaan tarvittaessa käyttää ylläpitohoitona.

Ainesosat:

Ksyloglukaani, herneproteiini ja viinirypäleen siemenuute, ksylo-oligosakkaridit, magnesiumstearaatti (kasvisperäinen) ja amorfinen saostunut piidioksidi.

Pakkauskoko60 kapselia

CE 1370 lääkinnällinen laite

Valmistaja Devintec SAGL

www.gelsectan.fi

Tasectan® AF palauttaa suolen seinämien fysiologiset toiminnot, erityisesti eri syistä johtuvan ripulin aiheuttaman vatsan jännityksen ja runsaan ulostamisen kontrolloimiseksi ja vähentämiseksi.

Tasectan® AF koostuu kahdesta kasviperäisestä ainesosasta, ksyloglukaanista ja geloosista.

Ksyloglukaani suojaa suolen limakalvoa ja sen tiiviitä liitoksia estäen suolen läpäisevyyden lisääntymisen. Geloosi pidentää ksyloglukaanin suojaavaa vaikutusta suolen limakalvolla.

Pakkaus:

Läpipainopakkaus, joka sisältää 8 tablettia aikuisille.

Ainesosat:

Ksyloglukaani, geloosi (kasvigelatiini merilevästä), selluloosa, magnesiumstearaatti (kasviperäinen), piidioksidi.

Käyttöohjeet: niele tabletti nesteen kanssa.

Annostus: Aikuiset: 1 – 2 tablettia tai kapselia 6 – 8 tunnin välein, kunnes ripulin oireet ovat hävinneet.

CE 0476 Lääkinnällinen laite.

Valmistaja: Noventure

Tuote myös lapsille!

i say: TURVOTUS & IBS-OIREET

i say: TURVOTUS & IBS-OIREET kapselit tuovat helpotusta turvotuksen hoitoon, ilmavaivojen aiheuttamaan epämukavuuden tunteeseen ja ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS) johtuvaan lisääntyneeseen kaasun muodostumiseen.

i say: TURVOTUS & IBS-OIREET kapselit sisältävät simetikonia ja piparminttuöljyä. i say: TURVOTUS & IBS-OIREET kapselit lievittävät turvotuksesta aiheutuvaa kipua ja varmistavat, että ruuansulatuskanavaan jäänyt ilma poistuu nopeasti.

Annostelu: Ota kapseli vesilasillisen kanssa aterian aikana tai sen jälkeen.
Lapset 6-14 vuotta: 1 kapseli päivässä, enimmäisannos 3 kapselia/vrk.
Aikuiset ja yli 14-vuotiaat: 2-3 kapselia päivässä, enimmäisannos 9 kapselia/vrk. Älä ylitä enimmäisannosta päivässä.
Pitkäaikaisessa käytössä tai jos olet epävarma oireidesi etenemisestä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin.

Sopii kasvissyöjille.

Ainesosat: 125 mg simetikonia, piparminttuöljyä. Kasvisperäinen pehmeä geelikapseli: karrageeni, maissitärkkelys, glyseriini, vesi.

CE 0477 lääkinnällinen laite

Valmistaja Medical Brands Developments BV

www.isaymedical.com/fi

Silicolgel on suun kautta nautittava geeli ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoitoon. Silicolgel lievittää myös närästystä. Silicolgel on koostumukseltaan miellyttävä ja helppo nauttia.

Annostelu:

Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 rkl (15 ml) kolme kertaa päivässä tarpeen mukaan, mieluiten ennen ateriaa.

AINESOSAT:

Aktiivinen ainesosa: piidioksidi (3,5 g/100 ml)

Muut ainesosat: sorbiinihappo ja natriumbentsoaatti

PAKKAUSKOKO:

500 ml

CE 0297 lääkinnällinen laite

Valmistaja Silicol GmbH

www.silicol.fi

Simex on ilmavaivojen hoitoon tarkoitettu miellyttävän makuinen purutabletti. Simexin sisältämä simetikoni vähentää kaasukuplien muodostumista heikentäen niiden pintajännitystä. Simex sisältää 80 mg simetikonia. Simetikoni pienentää suolikaasun tilavuutta ja helpottaa oloa vähentämällä kipua aiheuttavaa suolen venymistä.

Annostus: aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille 1 purutabletti 2-5 kertaa päivässä.

Simexin vaikuttava aine simetikoni ei imeydy, eikä se siten kuormita elimistön aineenvaihduntaa. Simex -kapseleita voivat käyttää esimerkiksi laktoosi-intoleranssista, ripulista, ilmavaivoista tai vatsan turvotuksesta kärsivät.

AINESOSAT: 

Simetikonia, glukoosi, sorbitoli, ksylitoli, piidioksidi, piparminttuaromi, magnesiumstearaatti

PAKKAUSKOOT: 20 ja 100 purutablettia

CE 0537 Lääkinnällinen laite.

Valmistaja: Galena Pharma Oy

Ruokatorven limakalvon suojaavaan hoitoon ja helpottamaan refluksitaudin oireita

Esolief® on ruokatorven limakalvon suojaavaan hoitoon tarkoitettu nieltävä liuos, joka sisältää hyaluronihapon ja kondroitiinisulfaatin yhdistelmää. ESOLIEF® tarjoaa nopean lievityksen ruokatorven refluksitaudin oireisiin, kuten närästykseen, ylävatsan kipuihin, hapon nousemiseen ruokatorveen, ärsytysyskään ja äänihäiriöihin.

ESOLIEF® on miellyttävä viinirypäleen makuinen liuos, joka lievittää nopeasti, noin 30 minuutissa, närästysoireita ja edistää ruokatorven limakalvon paranemista.

ANNOSTUS JA KÄYTTÖOHJEET

Ota yhden annospussin sisältö jokaisen aterian jälkeen ja ennen nukkumaanmenoa tai terveydenhuollon ammattilaisen antamien ohjeiden mukaisesti.

PAKKAUS: 20 kpl x 10 ml annospussia

VASTA-AIHEET JA HUOMIOITAVAA

Älä tule käyttää jos on yliherkkä yhdelle tai useammalle aineosalle. Vaikka tunnettuja haittavaikutuksia ei ole, tätä tuotetta ei tule käyttää raskauden tai imetyksen aikana. Älä anna valmistetta alle 12-vuotiaille lapsille. Jos oireet pitkittyvät, ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen. Yhteisvaikutuksia muiden suun kautta otettavien valmisteiden kanssa ei ole tiedossa.

AINESOSAT

Hyaluronihapon natriumsuola, kondroitiinisulfaatti, poloksameeri 407, polyvinyylipyrrolidoni, ksylitoli, natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, aromit, puhdistettu vesi.

Lue lisää!

Movicol on ummetuksen hoitoon käytettävä  jauhe annospusseissa aikuisille, nuorille ja vanhuksille. Sen vaikuttava aine on makrogoli (Polyetyleeniglykoli) 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. Movicol kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön ja sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. Valmiste toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa. 

Lääke

Tutustu MOVICOL tuoteperheeseen!

Moviprep on tarkoitettu suoliston puhdistamiseen valmistauduttaessa tutkimustoimenpiteeseen tai leikkaukseen, joka edellyttää paksusuolen tyhjentämistä. Moviprepin avulla voit hoitaa suoliston tyhjennyksen vain kahdella litralla lääkeliuosta normaalin 4 litran sijaan. Moviprep on hyvänmakuinen sitruuna-aromilla makeutettu juomajauhe, joka on pakattu neljään annospussiin. Yhden hoitokerran aikana käytetään pakkauksen kaikki annospussit. Alle 18-vuotiaille vain lääkärin harkinnan mukaan.

Annostelu

Tavanomainen annos on 2 litraa liuosta, joka on valmistettu käyttövalmiiksi seuraavasti:

Pakkaus sisältää kaksi läpinäkyvää pussia, jotka sisältävät kaksi annospussiparia: annospussit A ja B

Yhden annospussiparin (A ja B) jauheet liuotetaan litraan vettä. Pakkaus riittää kahteen litraan Moviprep-liuosta

Katso tarkemmat käyttöohjeet lisätiedoista tai pakkausselosteesta

AINESOSAT:

natriumia, kloridia, sulfaattia, kaliumia, askorbaattia, Muut aineet ovat sitruuna aromi (sisältää maltodekstriiniä, sitraalia, sitruunaöljyä, limettiöljyä, ksantaanikumia, E-vitamiinia) sekä makeutusaineina aspartaami (E 951) ja asesulfaamikalium (E 950).

PAKKAUSKOKO: 4 annospussia

Lääke

www.moviprep.fi

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

FLORIDRAL on nestetasapainon tukemiseen tarkoitettu glukoosi-elektrolyyttiliuos, johon on lisätty Lactobacillus rhamnosus GG-maitohappobakteereja.

Tuote soveltuu kaikenikäisille, mutta alle 6 kk ikäisille tai alle 8 kg:n painoisille lapsille annostellaan ainoastaan lääkärin ohjeiden mukaan.

Valmistus ja käyttö:

Yksi annos Floridral -juomaa sisältää annospussit A ja B. Sekoita annospussit A ja B lasilliseen (2 dl) vettä. Valmis juoma tulee käyttää 6 tunnin aikana sekoittamisesta.

AINESOSAT:

Glukoosi, maltodekstriini, natriumsitraatti, kaliumkloridi, natriumkloridi, vadelmaaromi, makeutusaine (sukraloosi/E955), Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Valmis oraaliliuos (per 2dl) sisältää 60 mmol/l natriumia, 20 mmol/l kaliumia, 94 mmol/l glukoosia, 14 mmol/l sitraattia, 37 mmol/l kloridia. Liuoksen kokonaisosmolaliteetti on 224 mOsm/l.

PAKKAUS: 6 annospussiparia, joista voidaan valmistaa yhteensä 12 dl valmista juomaa.

Ravintolisä

www.floridral.fi