Vatsan hyvinvointi

Ruoansulatuskanava on monimutkainen systeemi. Ruokamassa kulkee suolistossa eteenpäin muun muassa lihassupistusten ja refleksien voimin, ja hermoradat kuljettavat viestejä suoliston ja aivojen välillä. Suolen toimintaan ja oireiluun vaikuttaa monet asiat. Vatsa reagoi elintapoihimme ja ruokavalintoihimme, toisilla herkemmin kuin toisilla. Vatsavaivat ovat suomalaisten yleisimpiä vaivoja.

Tasectan® AF palauttaa suolen seinämien fysiologiset toiminnot, erityisesti eri syistä johtuvan ripulin aiheuttaman vatsan jännityksen ja runsaan ulostamisen kontrolloimiseksi ja vähentämiseksi.

Tasectan® AF koostuu kahdesta kasviperäisestä ainesosasta, ksyloglukaanista ja geloosista.

Ksyloglukaani suojaa suolen limakalvoa ja sen tiiviitä liitoksia estäen suolen läpäisevyyden lisääntymisen. Geloosi pidentää ksyloglukaanin suojaavaa vaikutusta suolen limakalvolla.

Pakkaus:

Läpipainopakkaus, joka sisältää 8 tablettia aikuisille.

Ainesosat:

Ksyloglukaani, geloosi (kasvigelatiini merilevästä), selluloosa, magnesiumstearaatti (kasviperäinen), piidioksidi.

Käyttöohjeet: niele tabletti nesteen kanssa.

Annostus: Aikuiset: 1 – 2 tablettia tai kapselia 6 – 8 tunnin välein, kunnes ripulin oireet ovat hävinneet.

Tuote myös lapsille!

NÄRÄSTYKSEN HOITOON

ZIVEREL® on viinirypäleen makuinen liuos, joka lievittää nopeasti jo 30 minuutissa närästysoireita ja edistää ruokatorven limakalvon paranemista.

Suojaa

Hyaluronihapon ja kondroitiinisulfaatin yhdistelmä suojaa ruokatorven limakalvoa.

Korjaa

Hyaluronihappo helpottaa ruokatorven limakalvovaurioiden paranemista ja kondroitiinisulfaatti edistää korjausprosessia ruokatorven limakalvossa.

Ylläpitää

Poloksameeri 407 pidentää hyaluronihapon ja kondroitiinisulfaatin suojaavaa vaikutusta vatsan erittämän suolahapon ja pepsiinin vaikutuksia vastaan ruokatorven seinämässä.

Kotisivut – www.ziverel.fi

Vaikuttavat aineet: Hyaluronihapon natriumsuola, natriumkondroitiinisulfaatti, polyvinyylipyrrolidoni, ksylitoli C, natriumbentsoaatti, kaliumsorbaatti, aromi, vesi ja poloksameeri 407.

PLENVU®-valmiste on tarkoitettu aikuisten suolen tyhjentämiseen ennen toimenpiteitä, jotka vaativat tyhjää suolta. PLENVU® tyhjentää suolen aiheuttamalla ripulin.  PLENVU®n sisältö on kolmessa erillisessä annospussissa. Ensimmäinen annos on yhdessä annospussissa ja toinen annos on kahdessa annospussissa, A ja B.

Käyttö ja annostus

Hoitokuuri koostuu kahdesta erillisestä erilaisesta 500 ml:n PLENVU®-annoksesta. Kummankin annoksen kanssa täytyy ottaa lisäksi vähintään 500 ml kirkasta nestettä, joka voi olla vettä, kirkasta lientä, hedelmämehua ilman hedelmälihaa, virvoitusjuomia, teetä ja/tai kahvia ilman maitoa. Lisäksi on hyvä juoda runsaasti kirkkaita nesteitä koko tyhjennyksen ajan (n. 2 L).  Ensimmäinen annos on mangon makuinen ja toinen hedelmätuoremehun makuinen.

Tämä hoitokuuri voidaan ottaa joko kahden tai yhden päivän annosteluaikataululla. Tarkemmat annostus- ja käyttöohjeet toimenpideyksiköstäsi tai apteekista.

Muuta huomioitavaa

Kiinteää ravintoa ei tulisi nauttia hoitokuurin aloituksen ja toimenpiteen välisenä aikana. 

PLENVU® -valmistetta ei suositella käytettäväksi alle 18-vuotiaille.

Suun kautta otettavat muut lääkevalmisteet (esim. suun kautta otettavat ehkäisytabletit) voivat huuhtoutua maha-suolikanavan läpi imeytymättä, jos ne otetaan tunnin sisällä suolen huuhtelusta PLENVU® -valmisteella.

Ei ole olemassa tietoja PLENVU®n käytöstä raskauden tai imetyksen aikana, joten sen käyttöä ei siksi suositella. Sitä täytyisi käyttää vain, jos lääkärin mielestä sen käyttö on välttämätöntä. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Lue pakkausselosteesta lääkkeen yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden kanssa sekä haittavaikutuksista.

Vaikuttavat aineet: Makrogoli 3350, natriumaskorbaatti, vedetön natriumsulfaatti, askorbiinihappo, natriumkloridi ja kaliumkloridi.

Lue lisää kolonoskopiasta!

Lisätietoja: www.plenvu.fi

Gelsectan on tarkoitettu suoliston normaalin toiminnan palauttamiseen, kun oireet johtuvat ärtyvän suolen oireyhtymästä (IBS), suolistoyliherkkyydestä tai lääkkeiden käyttämisestä. Gelsectan lievittää ripulia, vatsakipua, vatsan alueen jännittyneisyyttä, turvotusta ja ilmavaivoja. Gelsectan suojaa suolen limakalvoa ja lisää hyödyllisten bifidobakteerien määrää suolistossa.

Annostelu:

Ota oireiden vakavuuden mukaan 1-2 kapselia nesteen kanssa kahdesti vuorokaudessa (aamulla ennen aamiaista ja illalla ennen illallista) 2-4 viikon ajan. Hoitoa voidaan tarvittaessa käyttää ylläpitohoitona.

Ainesosat:

Ksyloglukaani, herneproteiini ja viinirypäleen siemenuute, ksylo-oligosakkaridit, magnesiumstearaatti (kasvisperäinen) ja amorfinen saostunut piidioksidi.

Pakkauskoko60 kapselia

Terveydenhuollon laite

www.gelsectan.fi

Movicol on ummetuksen hoitoon käytettävä  jauhe annospusseissa aikuisille, nuorille ja vanhuksille. Sen vaikuttava aine on makrogoli (Polyetyleeniglykoli) 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. Movicol kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön ja sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. Valmiste toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa. 

Tutustu MOVICOL tuoteperheeseen!

Silicolgel on suun kautta nautittava geeli ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) hoitoon. Silicolgel lievittää myös närästystä. Silicolgel on koostumukseltaan miellyttävä ja helppo nauttia.

Annostelu:

Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 rkl (15 ml) kolme kertaa päivässä tarpeen mukaan, mieluiten ennen ateriaa.

AINESOSAT:

Aktiivinen ainesosa: piidioksidi (3,5 g/100 ml)

Muut ainesosat: sorbiinihappo ja natriumbentsoaatti

PAKKAUSKOKO:

500 ml

Terveydenhuollon tarvike

www.silicol.fi

i say: TURVOTUS & IBS -OIREET kapselit tarjoavat nopean avun ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) aiheuttamaan turvotukseen ja ilmavaivoihin.  i say: kapselit lievittävät turvotuksen tunteesta aiheutuvaa kipua ja helpottavat paineen tunnetta, kouristuksia, ilmavaivoja ja täyteläisyyden tunnetta.

ANNOSTELU

Kapseli otetaan veden kanssa aterian yhteydessä tai ennen nukkumaan menoa. Aikuisille ja yli 14-vuotiaille 1-2 kapselia enintään 6 kapselia päivässä. 6-14-vuotiaille 1 kapseli korkeintaan 3 kapselia päivässä.

Nykytiedon mukaan i say: TURVOTUS & IBS -OIREET kapseleita voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana. On kuitenkin suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa ennen tuotteen käyttöä, jos on raskaana tai imettää.

AINESOSAT

125 mg simetikonia, 1 mg piparminttuöljyä. Kapselit on valmistettu eläinperäisestä gelatiinista. Kapseleita ei ole testattu eläimillä

PAKKAUSKOKO: 30 kapselia

Terveydenhuollon laite

www.isaymedical.com/fi

Simex on ilmavaivojen hoitoon tarkoitettu miellyttävän makuinen purutabletti. Simexin sisältämä simetikoni vähentää kaasukuplien muodostumista heikentäen niiden pintajännitystä. Simex sisältää 80 mg simetikonia. Simetikoni pienentää suolikaasun tilavuutta ja helpottaa oloa vähentämällä kipua aiheuttavaa suolen venymistä.

Annostus: aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille 1 purutabletti 2-5 kertaa päivässä.

Simexin vaikuttava aine simetikoni ei imeydy, eikä se siten kuormita elimistön aineenvaihduntaa. Simex -kapseleita voivat käyttää esimerkiksi laktoosi-intoleranssista, ripulista, ilmavaivoista tai vatsan turvotuksesta kärsivät.

AINESOSAT: 

Simetikonia, glukoosi, sorbitoli, ksylitoli, piidioksidi, piparminttuaromi, magnesiumstearaatti

PAKKAUSKOOT: 20 ja 100 purutablettia

Terveydenhuollon laite

Moviprep on tarkoitettu suoliston puhdistamiseen valmistauduttaessa tutkimustoimenpiteeseen tai leikkaukseen, joka edellyttää paksusuolen tyhjentämistä. Moviprepin avulla voit hoitaa suoliston tyhjennyksen vain kahdella litralla lääkeliuosta normaalin 4 litran sijaan. Moviprep on hyvänmakuinen sitruuna-aromilla makeutettu juomajauhe, joka on pakattu neljään annospussiin. Yhden hoitokerran aikana käytetään pakkauksen kaikki annospussit. Alle 18-vuotiaille vain lääkärin harkinnan mukaan.

Annostelu

Tavanomainen annos on 2 litraa liuosta, joka on valmistettu käyttövalmiiksi seuraavasti:

Pakkaus sisältää kaksi läpinäkyvää pussia, jotka sisältävät kaksi annospussiparia: annospussit A ja B

Yhden annospussiparin (A ja B) jauheet liuotetaan litraan vettä. Pakkaus riittää kahteen litraan Moviprep-liuosta

Katso tarkemmat käyttöohjeet lisätiedoista tai pakkausselosteesta

AINESOSAT:

natriumia, kloridia, sulfaattia, kaliumia, askorbaattia, Muut aineet ovat sitruuna aromi (sisältää maltodekstriiniä, sitraalia, sitruunaöljyä, limettiöljyä, ksantaanikumia, E-vitamiinia) sekä makeutusaineina aspartaami (E 951) ja asesulfaamikalium (E 950).

PAKKAUSKOKO: 4 annospussia

Lääke

www.moviprep.fi

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

FLORIDRAL on nestetasapainon tukemiseen tarkoitettu glukoosi-elektrolyyttiliuos, johon on lisätty Lactobacillus rhamnosus GG-maitohappobakteereja.

Tuote soveltuu kaikenikäisille, mutta alle 6 kk ikäisille tai alle 8 kg:n painoisille lapsille annostellaan ainoastaan lääkärin ohjeiden mukaan.

Valmistus ja käyttö:

Yksi annos Floridral -juomaa sisältää annospussit A ja B. Sekoita annospussit A ja B lasilliseen (2 dl) vettä. Valmis juoma tulee käyttää 6 tunnin aikana sekoittamisesta.

AINESOSAT:

Glukoosi, maltodekstriini, natriumsitraatti, kaliumkloridi, natriumkloridi, vadelmaaromi, makeutusaine (sukraloosi/E955), Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Valmis oraaliliuos (per 2dl) sisältää 60 mmol/l natriumia, 20 mmol/l kaliumia, 94 mmol/l glukoosia, 14 mmol/l sitraattia, 37 mmol/l kloridia. Liuoksen kokonaisosmolaliteetti on 224 mOsm/l.

PAKKAUS: 6 annospussiparia, joista voidaan valmistaa yhteensä 12 dl valmista juomaa.

Ravintolisä

www.floridral.fi