Vatsan hyvinvointi

Ruoansulatuskanava on monimutkainen systeemi. Ruokamassa kulkee suolistossa eteenpäin muun muassa lihassupistusten ja refleksien voimin, ja hermoradat kuljettavat viestejä suoliston ja aivojen välillä. Suolen toimintaan ja oireiluun vaikuttaa monet asiat. Vatsa reagoi elintapoihimme ja ruokavalintoihimme, toisilla herkemmin kuin toisilla. Vatsavaivat ovat suomalaisten yleisimpiä vaivoja.

Movicol Plain on ummetuksen hoitoon käytettävä neutraalinmakuinen jauhe (oraaliliuosta varten) aikuisille, nuorille ja vanhuksille. Sen vaikuttava aine on makrogoli 3350, joka auttaa saavuttamaan miellyttävän suolen toiminnan, vaikka ummetus olisi jatkunut jo pitkään. Movicol Plain kerää vettä kuivuneeseen suolensisältöön ja sen vaikuttavat aineet eivät imeydy elimistöön vaan poistuvat elimistöstä ulosteen mukana. Valmiste toimii myös ulostetukkeumaksi kutsutun, erittäin vaikean ummetuksen hoidossa. Valmistetta ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille eikä pitkäaikaiseen käyttöön ilman lääkärin määräystä.

Annostelu

Avaa annospussi, kaada sen sisältö lasiin ja lisää puoli lasillista vettä (noin 125 ml). Sekoita kunnes jauhe on liuennut ja juo liuos.

AINESOSAT:

makrogoli, natriumvetykarbonaatti, natriumkloridi, kaliumkloridi

PAKKAUSKOOT: 30 ja 100 annospussia

Lääke

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

Silicolgel on suun kautta nautittava geeli ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) ja närästyksen hoitoon. Silicolgel lievittää ilmavaivoja, vatsakipua, epämukavuuden tunnetta, ripulia, närästystä ja happamia röyhtäisyjä. Silicolgel on koostumukseltaan miellyttävä ja helppo nauttia.

Annostelu:

Aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille 1 rkl (15 ml) kolme kertaa päivässä tarpeen mukaan, mieluiten ennen ateriaa.

AINESOSAT:

Aktiivinen ainesosa: piidioksidi (3,5 g/100 ml)

Muut ainesosat: sorbiinihappo ja natriumbentsoaatti

PAKKAUSKOKO:

500 ml

Terveydenhuollon tarvike

www.silicol.fi

i say: TURVOTUS & IBS -OIREET kapselit tarjoavat nopean avun ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) aiheuttamaan turvotukseen ja ilmavaivoihin.  i say: kapselit lievittävät turvotuksen tunteesta aiheutuvaa kipua ja helpottavat paineen tunnetta, kouristuksia, ilmavaivoja ja täyteläisyyden tunnetta.

ANNOSTELU

Kapseli otetaan veden kanssa aterian yhteydessä tai ennen nukkumaan menoa. Aikuisille ja yli 14-vuotiaille 1-2 kapselia enintään 6 kapselia päivässä. 6-14-vuotiaille 1 kapseli korkeintaan 3 kapselia päivässä.

Nykytiedon mukaan i say: TURVOTUS & IBS -OIREET kapseleita voidaan käyttää raskauden ja imetyksen aikana. On kuitenkin suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa ennen tuotteen käyttöä, jos on raskaana tai imettää.

AINESOSAT

125 mg simetikonia, 1 mg piparminttuöljyä. Kapselit on valmistettu eläinperäisestä gelatiinista. Kapseleita ei ole testattu eläimillä

PAKKAUSKOKO: 30 kapselia

Terveydenhuollon laite

www.isaymedical.com/fi

Simex on ilmavaivojen hoitoon tarkoitettu miellyttävän makuinen purutabletti. Simexin sisältämä simetikoni vähentää kaasukuplien muodostumista heikentäen niiden pintajännitystä. Simex sisältää 80 mg simetikonia. Simetikoni pienentää suolikaasun tilavuutta ja helpottaa oloa vähentämällä kipua aiheuttavaa suolen venymistä.

Annostus: aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille 1 purutabletti 2-5 kertaa päivässä.

Simexin vaikuttava aine simetikoni ei imeydy, eikä se siten kuormita elimistön aineenvaihduntaa. Simex -kapseleita voivat käyttää esimerkiksi laktoosi-intoleranssista, ripulista, ilmavaivoista tai vatsan turvotuksesta kärsivät.

AINESOSAT: 

Simetikonia, glukoosi, sorbitoli, ksylitoli, piidioksidi, piparminttuaromi, magnesiumstearaatti

PAKKAUSKOOT: 20 ja 100 purutablettia

Terveydenhuollon laite

PEGITAB® on ummetuksen ennaltaehkäisyyn ja kovan vatsan pehmentämiseen tarkoitetu valmiste yli 12-vuotiaille. PEGITAB® edistää säännöllistä ruoansulatusta ja estää maha-suolikanavan häiriöitä. Piparmintunmakuiset purutabletit kulkevat helposti mukana ja ne voi nauttia mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. PEGITAB® auttaa estämään ulosteen kuivumista, pehmentää ulostetta helpottaen siten ulostamista, ehkäisee ummetusta sekä mahdollistaa suoliston normaalin toiminnan.

Annostelu:

1-2 tablettia päivässä tarpeen mukaan. Tabletit voidaan nauttia mihin aikaan vuorokaudesta tahansa pureskelemalla tai imeskelemällä.

AINESOSAT: Macrogol 3350,  IRMOLEXTM, piparminttuaromi

Piparmintunmakuinen

gluteeniton, laktoositon, sokeriton

PAKKAUSKOKO:

30 tablettia, 3 kpl 10 purutabletin putkiloa

Terveydenhuollon laite

www.pegitab.fi

Moviprep on tarkoitettu suoliston puhdistamiseen valmistauduttaessa tutkimustoimenpiteeseen tai leikkaukseen, joka edellyttää paksusuolen tyhjentämistä. Moviprepin avulla voit hoitaa suoliston tyhjennyksen vain kahdella litralla lääkeliuosta normaalin 4 litran sijaan. Moviprep on hyvänmakuinen sitruuna-aromilla makeutettu juomajauhe, joka on pakattu neljään annospussiin. Yhden hoitokerran aikana käytetään pakkauksen kaikki annospussit. Alle 18-vuotiaille vain lääkärin harkinnan mukaan.

Annostelu

Tavanomainen annos on 2 litraa liuosta, joka on valmistettu käyttövalmiiksi seuraavasti:

Pakkaus sisältää kaksi läpinäkyvää pussia, jotka sisältävät kaksi annospussiparia: annospussit A ja B

Yhden annospussiparin (A ja B) jauheet liuotetaan litraan vettä. Pakkaus riittää kahteen litraan Moviprep-liuosta

Katso tarkemmat käyttöohjeet lisätiedoista tai pakkausselosteesta

AINESOSAT:

natriumia, kloridia, sulfaattia, kaliumia, askorbaattia, Muut aineet ovat sitruuna aromi (sisältää maltodekstriiniä, sitraalia, sitruunaöljyä, limettiöljyä, ksantaanikumia, E-vitamiinia) sekä makeutusaineina aspartaami (E 951) ja asesulfaamikalium (E 950).

PAKKAUSKOKO: 4 annospussia

Lääke

www.moviprep.fi

Tutustu täältä tuotteen pakkausselosteeseen ja lue ohjeet huolellisesti ennen käyttöä

Tuote soveltuu kaikenikäisille, mutta alle 6 kk ikäisille tai alle 8 kg:n painoisille lapsille annostellaan ainoastaan lääkärin ohjeiden mukaan.

Valmistus ja käyttö:

Yksi annos Floridral -juomaa sisältää annospussit A ja B. Sekoita annospussit A ja B lasilliseen (2 dl) vettä. Valmis juoma tulee käyttää 6 tunnin aikana sekoittamisesta.

AINESOSAT:

Glukoosi, maltodekstriini, natriumsitraatti, kaliumkloridi, natriumkloridi, vadelmaaromi, makeutusaine (sukraloosi/E955), Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).

Valmis oraaliliuos (per 2dl) sisältää 60 mmol/l natriumia, 20 mmol/l kaliumia, 94 mmol/l glukoosia, 14 mmol/l sitraattia, 37 mmol/l kloridia. Liuoksen kokonaisosmolaliteetti on 224 mOsm/l.

PAKKAUS: 6 annospussiparia, joista voidaan valmistaa yhteensä 12 dl valmista juomaa.

Ravintolisä

www.floridral.fi

Simex on ilmavaivojen hoitoon tarkoitettu miellyttävän makuinen purutabletti. Simetikoni vähentää kaasukuplien muodostumista heikentäen niiden pintajännitystä. Simex sisältää 80 mg simetikonia. Simetikoni pienentää suolikaasun tilavuutta ja helpottaa oloa vähentämällä kipua aiheuttavaa suolen venymistä.

Annostus: aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille 1 purutabletti 2-5 kertaa päivässä.

Simexin vaikuttava aine simetikoni ei imeydy, eikä se siten kuormita elimistön aineenvaihduntaa. Simex -kapseleita voivat käyttää esimerkiksi laktoosi-intoleranssista, ripulista, ilmavaivoista tai vatsan turvotuksesta kärsivät.

AINESOSAT: 

Simethicone, glucose, sorbitol, xylitol, silica, aroma (peppermint), magnesium stearate

PAKKAUSKOOT: 20 ja 100 purutablettia